Ett avslappnat sovrum

Sovrummet kan lätt bli en stressig plats där du har svårt att slappna av. För många blir sovrummet en lekplast med barnen, ett stökigt rum med en explosion av kläder eller den enda platsen där du kan få jobba ifred när du tagit hem uppgifter från jobb eller skola. Det är dags att tänka om och göra sovrummet till den fristad den är ämnad att vara.

Sängen

Lägg krut på sängen! Välj ut en skön kontinentalsäng som passar din smak och dina behov. De finns i olika fastheter beroende på om du behöver en mjuk, medel eller fast madrass. Madrassen delas också in i zoner för att avlasta axlar eller höfter, tanken är att din ryggrad ska vara rak när du sover. Om du och din partner har olika behov, kan du till och med köpa en medium och en fast madrass och kombinera till samma säng.

Städat

Håll sovrummet städa. Se till att kläder hamnar i tvättkorgen och att de hängs in i garderoben efter användning. Det är bara onödig stress att sova i ett stökigt sovrum, kläder binder också damm vilket kan försvåra andningen för dem med astma. Gå till sovrummet tio minuter innan ni vanligtvis går och lägger er så hinner ni plocka undan innan ni blir för trötta.

Dofter

Ett väldoftande rum är behagligare att vara i. Doften ska inte vara övermäktig, bara en svag aning i luften. Lavendel har vid åtskilliga tillfällen klassats som den perfekta avslappningsdoften. Den ger oss ro och många hävdar att de sover mycket bättre och djupare. Du kan använda doftkrus med eteriska oljor eller välja att odla lavendel på fönsterbrädan.