Fräscha upp rummet med ett lager färg

Vill man snabbt förändra känslan i ett rum så finns det få saker så effektiva som att måla om. I många fall så behöver man kanske inte ens måla om alla väggarna utan istället använda sig av en effektfull fondvägg.

Viktigt med en bra grund

Oavsett om man väljer att tapetsera eller måla så är det viktigt att man gör ett bra grundarbete. Det handlar först och främst att se till att ytan man skall måla eller tapetsera är helt jämn då alla små skavanker syns igenom både färg och tapet.

Om underlaget är betydligt mörkare än den färg man skall måla så kan det även vara bra att grundmåla med en ljusare färg för bättre resultat.

Hjälp från proffs

Om man inte har erfarenhet av att göra allt detta innan så kan arbetet vara ganska svårt. Vill man därför ha ett professionellt slutresultat så bör man alltså även använda sig av proffs för själva arbetet.

Målare är något som finns lokalt över hela Sverige i allt från storstäder som Stockholm till mindre städer som Örnsköldsvik och liknande. Men det är inte nödvändigtvis svårare att hitta målare i Örnsköldsvik för det. Tack vare internet och Google så är det enkelt att hitta målare i just din stad eller ort.

Välj rätt färg

Valet av färg kräver även det att man tänker till lite. När det kommer till nyans på färgen så är det till stor del en smaksak även om det finns saker att tänka på även där.

Skönahem tar i denna artikeln och går igenom några tips på hur man väljer just vilken färgnyans man skall använda sig av. De nämner till exempel att man bör vara försiktig med att välja för klara färger, speciellt om de används på alla väggarna i ett rum. Detta då färgerna då förstärker varandra ytterligare genom att ljuset färgas och reflekteras runt i rummet.

När det kommer till den faktiska färgen så bör man kanske först och främst tänka på hur matt eller blank färgen skall vara. Om det målas i ett rum där det lätt blir lite smutsigt så som hall eller kök så kan det vara bäst att välja en lite blankare färg. Dessa är nämligen betydligt enklare att rengöra. En helmatt färg passar istället bättre i vardagsrummet där väggarna inte utsätts för lika högt slitage.