Köksinredning

Köket är ju ett av husets viktigaste rum, man vill alltid kunna känna sig bekväm och till freds i köket, vilket ju är varför många lägger ned en hel del tid och pengar på att få det precis som de vill ha det.

Välja stil

Precis som när man inreder vilket rum i huset som helst, har man flera olika stilar att välja mellan, det kan vara modernt, lantligt, stilrent eller något helt annat. Just nu lutar trenden åt att ha ett lite mer varmt och rustikt kök, vilket är varför man ser mer trä i köken för tillfället. Men man behöver ju inte följa de mest vanliga trenderna om man inte vill det, man kan lika gärna satsa på lite tyngre industristil med mer metaller. Övergripande vita kök är också standard i Sverige, men gråa och svarta kök har även många beundrare. Leta inspiration på sajter som Styleroom.

Vitvaror

Då funktionen ju är viktigare än formen när det kommer till köket är det inte fel att designa det efter hur man behöver kunna använda det, vilket är varför vitvarorna kan vara en bra plats att börja. Dessa är ju inte de billigaste delarna av köket direkt, men använder man sig av internet kan man faktiskt få ned priset en hel del. Den ursprungligen danska butiken WhiteAway säljer vitvaror med prisgaranti, så hittar man den billigare någon annanstans får man mellanskillnaden tillbaka. Och via sajten Kupongerna kan man dessutom hitta rabattkoder för att sänka priserna på WhiteAway ytterligare.

Belysning

Ett kök ska alltid ha bra belysning, bäst är om man kan ordna både bra arbetsbelysning och trevlig stämningsbelysning. Allmänbelysning i taket är ju ett måste och punktbelysning vid köksbänken garanterar att man aldrig behöver arbeta under otillräckligt ljus. Läs denna artikel från DinByggare för ännu fler tips.