Anpassa kläderna efter väder och vind

Det är inte alltid lockande att ge sig ut i vintern och vintermörkret för att ta sig en motionsrunda eller bara en promenad med hunden. Men det finns saker som kan underlätta när det känns jobbigt. Först och främst är det viktigt att klä sig rätt. Har du för lite kläder på dig kan det kännas alltför obekvämt och du kan bli frusen vilket inte är så bra. Blir du kall kan du dessutom också lättare drabbas av sträckningar och andra skador.

Värm upp innan du tränar – och håll dig varm

Se till att värma upp dig riktigt innan du ger dig ut. Att vara riktigt uppvärmd känns betydligt bättre än att ge sig ut kall. Spring och hoppa på samma ställe inomhus för att värma upp. Gör därefter några stretchövningar innan du ger dig av.Bra att tänka på när du ska klä dig är att ha lager på lager på dig. Då kan du klä av dig om du skulle bli för varm vilket man kan bli även på vintern om man klär sig för mycket. Du riskerar också att bli uttorkad när du springer och är aktiv ute även på vintern, så se till att ha ett vätskebälte med dig som du kan ha runt midjan.På denna länken får du dessutom några bra tips för hur du blir ännu mer motiverad att hålla dig ute även i kyla.

Rätt kläder för rätt tillfällen

Ska du ut i trädgården och arbeta finns det också bra kläder du kan ha på dig som är extra lämpliga för ändamålet. Här hittar du den svensktillverkade Garden Girl-serien. Här kan du hitta många bra trädgårdsplagg som både är snygga och praktiska och som dessutom är framtagna för att passa just den kvinnliga kroppsformen, för maximal komfort. Gardens Girls byxor finns både som hängselbyxa och vanlig byxa dessutom finns det fickor på knäna så att du kan lägga i knäskydd om du behöver stå på knä när du till exempel ska påta i rabatten.Det är viktigt att du klär dig i kläder som är anpassade för den aktivitet som skall utföras när du är ute. Går du till exempel med hunden kan det vara bra att ha en jacka med gott om fickor för hundgodis, bajspåsar, koppel och leksaker om ni ska träna. Är det någon aktivitet du utför extra ofta, som trädgårdsarbete eller hundpromenader, lönar det sig verkligen att se till att ha rätt kläder.