När ni skaffat er en elbil och behöver ladda den hemma

Grattis till er nya elbil och steget mot ett fossilfritt bilägande. Nu återstår bara frågan när, hur och var ni ska ladda bilen.

Det finns såklart laddstationer utspridda lite överallt, och fler och fler byggs hela tiden. Att ladda på dessa blir dock snabbt dyrt för dig, och tar lång tid. Som tur är finns det bättre alternativ.

Ladda din bil hemma och spara både tid och pengar

Det bästa alternativet är att ladda bilen hemma, både för din tid och plånboks skull. På laddstationer lägger företagen till en rätt stor marginal på elpriset, så de tjänar pengar på sin laddare. När du laddar hemma betalar du inget extra, vilket du kan spara mycket pengar på.

Den andra stora fördelen är att det inte kräver någon extra tid för dig. Det är bara att koppla in laddaren i bilen och låta den ladda när du är hemma. Laddar du över natten är bilen fulladdad och klar när du ska åka.

Installera en riktig elbilsladdare

Det kan vara lockande att koppla in bilen direkt i ett vanligt vägguttag och ladda där, men det kan leda till brand och livsfara. Installera istället en riktig elbilsladdare. Ta en titt på nätet för att få experthjälp och hitta rätt lösning för just dig.