Boka en storstädning inför sommaren

Visst är det skönt att få till en storstädning inför sommaren så du verkligen kan njuta av att det är rent och fint hemma. Det är inte alltid det finns möjlighet att klara städningen själv, till exempel på grund av tidsbrist. Eller så klarar helt enkelt inte kroppen av uppgiften längre. Oavsett vilket är det inte så dumt att få hjälp med storstädningen.

Så väljer du rätt städfirma

Ett bra sätt att få tips på seriösa städfirmor är att fråga runt bland grannar och vänner. Då kan du vara säker på att du får ärliga svar angående kvaliteten på städningen. Ett annat sätt är att söka på jämförelsesidor och sidor där du hittar betyg på olika firmor. Tänk också på att titta på vad som ingår i städningen så du jämför likvärdiga alternativ. Klicka här för att komma till ett bra företag.

RUT-avdrag för städhjälp

Hemstädning ger 50 % i RUT-avdrag på arbetskostnaden. Det innebär att du får en skattereduktion när du köper hushållsnära tjänster såsom städning. Oftast sköter företagen själv om det praktiska och skickar in ansökan till Skatteverket, vilket innebär att summan redan är avdragen på din faktura. Dubbelkolla för säkerhets skull vad som gäller för just ditt städbolag.