Detta innebär ett bodelningsavtal

Stora känslomässiga besvär kommer vid skilsmässa eller dödsfall. Det innebär också för det mesta stora juridiska och ekonomiska frågor. Dessa frågor är i stunden såklart svåra att ta tag i men är ack så nödvändiga.

Kom ihåg att du alltid kan ta hjälp online. Det är lättare och bekvämare att reda ut frågor kring bodelning med hjälp av en utomstående.

Värdering

Är du gift så delar du samtliga tillgångar med din fru eller make. Det inkluderar bostaden, fritidshuset, bilen, aktier, sparade pengar med mera. Du får behålla hälften av era tillgångars värde. Först skall naturligtvis skulder dras av.

Det som ingår i äktenskapsförord eller testamente räknas inte in vid bodelning. Det gör heller inte gåvobrev.

Dödsfall

Du behöver inte göra någon bodelning vid dödsfall om du endast delar barn med den avlidne. Du behöver heller inte göra någon bodelning om det inte finns något testamente. I dessa situationer så ärver du helt enkelt den avlidnes halva av egendomarna och får således behålla alla tillgångar.

Det låter arbetsamt och otäckt med bodelning men det finns juridisk hjälp att få. Även praktisk hjälp går att hitta för den som behöver. Kom även ihåg att du och din make/maka kan göra upp sinsemellan och slippa bodelning helt.