Compact Living – smart möblering

Det finns inte alltid möjlighet eller ekonomi för att bo på 200 kvadrat och ha plats för alla saker man har.  Många hamnar i situationer där de måste bo trångt och på liten yta. Möblera enligt compact living-principen för att utnyttja alla kvadratmeter maximalt och få ett mysigt hem.Med compact living vill man skapa nya utrymmen på liten yta och se till att få ett hem som innehåller allting du kan tänkas behöva trots att du har liten plats att möblera på.

Sätt sängen på väggen

En loftsäng passar inte alla och kan till och med få rummet att krympa om man har redan har lågt i tak. Välj då hellre en säng man kan stoppa undan på dagarna. En säng som man hänger på väggen tar mindre plats. Det är i princip ett skåp som du sätter fast på väggen, det står inte ut mer än 30 centimeter. När det är dags att sova, fäller du enkelt ut sängen och kryper till kojs. Under dagen kan man därmed utnyttja utrymmet som sängen tar upp under kvällen. För att göra de nattliga ommöbleringarna lite lättare kan man välja att ställa lätta saker framför sängskåpet, eller en möbel på hjul som du kan rulla undan.  Sängskåpen finns i flera storlekar så föräldrarna kan ha en dubbelsängen och barnen en enkelsäng.

Platsbygg förvaringen

Hur man än rensar och slänger saker, kommer man alltid ha mer än man tror när det är dags att möblera en mindre bostad. För att få bättre användning av utrymmena kan man välja att platsbygga hyllor och garderober. Du kan få ut mer förvaringsplats, din platsbyggda bokhylla kan svänga med snedtaket och passa perfekt eller gå ändå upp till taket för att få fler hyllplan.Platsbyggda möbler kostar så klart, men är man lite händig och villig att lära sig kan man göra enklare konstruktioner såsom just hyllor helt själv. Var bara noggrann när du ritar upp din ritning och mät alltid två gånger så du bara behöver kapa en gång.