Fixa till fasaden

Alla som äger ett hus eller har ägt ett hus vet att det alltid finns något att hålla på med, det gäller att underhålla sitt hus så det inte förfaller. Om man regelbundet håller efter sitt hus så behöver det inte bli allt för kostsamt även om det kostar att äga ett hus.Utsidan på huset är det som regelbundet utsätts för snö, regn och väder av olika slag och inte fasad är så underhållsfri så att man slipper sköta om den.  Det finns olika typer av fasader och tillvägagångssättet att underhålla dessa ser olika ut beroende på vilken fasad det är frågan om.

Putsad fasad

Sedan gammalt så har man putsat fasade oftast på tegel eller betongväggar, man kan också sätta puts på trähus med en speciell metod men det är inte så vanligt.  En murad fasad som har någon form av puts kan komma att behöva lagas efter åren som går,  det kan vara fråga om frostsprängningar där fukt trängt in under putsen och frusit till så putsen spruckit, genom att knacka ner området runt sprickan en 2 till 3 centimeter gör att du kan borsta rent och fylla i med exakt samma typ av bruk som resterande hus är putsad med. Villaägarna ger dig bra tips hur du ska ta hand om en putsad fasad.

Målad träfasad

Har man en träfasad så är det viktigt att kontrollera så att den är så intakt så att den ger huset ett bra skydd mot väder och vind. Så länge färgen är OK så kan det räcka med att tvätta sitt hus med jämna mellanrum så det inte blir angrepp av alger och mögel på huset, tänk på att måla huset med en bra färg som står emot dessa alger och mögelangreppen. Colorama ger dig bra råd vid fasadtvätt. När du går runt ditt hus med tvätt så ser du också om det är några brädor som behöver bytas ut. Det kommer också att kanske uppdagas färg som lossnat eller flagnat som behöver en översyn. Är det länge sedan ditt hus målades så kan det verkligen vara dags för en

Ny fasaddekor

När du fått huset i det skick du vill ha det så kan det vara lägen att kanske byta dekor på fasaden, hos Fasaddekor så hittar du massor av snygga husnummer färdiga att montera på din nyrenoverade eller tvättade fasad. Oavsett om fixat din putsade fasad eller bara tvättat av din träkåk så kan det vara snyggt att fixat till lite annat runt kring ditt hus, fasad dekoren kan vara en sak. Det kanske är dags att fixa med uppfarten och lägga nya kantstenar eller fixa rabatterna runt huset. Ja som ni ser så finns det alltid något att göra när man har hus.