Förnya köket lite billigare

Köket är ett rum vi alla spenderar en hel del tid i, även om den exakta längder kan variera ganska stort. Och det är alltid trevligare att vara i ett kök som känns fräscht. Att förnya köket kan ses som ett stort projekt, men det behöver inte alltid vara det, om man nu inte vill förändra allt i köket.

Nytt kakel

Ett sätt att ge köket en ny look kan vara att byta ut det gamla kaklet mot nytt. Nu gäller det ju bara att hitta det som passar bäst, och med tanke på hur mycket det finns att välja mellan, kan detta visserligen vara lättare sagt än gjort alla gånger. För en helt ny look bör man åtminstone välja en ny färg, och kanske även en annan storlek på plattorna.

Byta tapeter

Tapeterna är också något som gör mycket för köket, så länge inte allt är täckt av skåp eller liknande förstås. Även här kan man hitta väldigt olika stilar och det är ju mycket beroende av vilken stil man annars har i köket när man letar efter något passande. Tänk dock på att man antingen kan satsa på komplement eller kontrast när det kommer till inredningen.

Nya handtag

Handtagen på lådor och skåp kan ses som en väldigt liten detalj i det stora hela, men man blir snabbt förvånad över vilken förändring det kan bli när man byter ut alla dessa. Igen är det ju bra att försöka passa in dem i stilen man valt för köket, men att bara gå från exempelvis vita trähandtag till mässingshandtag kan vara väldigt betydelse fullt byte.