Inredningstips för badrummet

En hel del av inredningen i badrummet tenderar ju vara fast. Men det betyder inte att möjligheterna till ett snyggare badrum inte finns där. Med lite tid och energi kan man åstadkomma underverk även med badrummet.

Överdekorera inte

När idéer börjar sprudla är det lätt hänt att gå något till överstyr med hur mycket dekorationer man använder. Och badrum som i regel är ett av de minsta rummen i hemmet kan det snabbt börja kännas lite väl stökigt där inne. Satsa hellre på ett fåtal iögonfallande objekt istället. Har man dock ett ganska stort badrum kan man ju också dekorera mer utan att det blir för mycket.

Öppen eller stängd förvaring?

Alla rum behöver förvaring och badrummet är minsann inget undantag. Stängd förvaring i form av badrumsskåp och liknande är nog standarden i många hem och har absolut sin plats. Men det kan även vara snyggt med lite mer öppen förvaring på vissa håll. Att ha en öppen plats där man exempelvis förvarar handdukar kan vara ett lätt sätt att föra in lite variation av texturer i rummet, och skaffar man dessutom några med snygga och intressanta mönster är det ju roligt att få visa upp dem också. Öppen design betyder dock att man måste vara mer noga med att hålla efter allt, annars riskerar man igen att det börjar se stökigt ut.

Ställ in växter

Inte alla har hakat på trenden att ställa in lite mer grönt i badrummet. Detta kan vara ett riktigt härligt tillskott som får badrummet att se mer levande och mindre sterilt ut. Om det är en stil som låter lockande bör man absolut testa detta. Men det gäller dock att välja rätt växter då inte alla växter är anpassade klimatet inne i badrummet.