Små och stora fix vid brist på utrymme

Många av oss har nog brottats med brist på utrymme i hemmet på ett eller annat vis. Det kan vara allt från att få plats med en ny möbel till att bara fixa förvaringsutrymme till vinterkläderna.

Förvara på höjden

Våra väggar är något vi sällan utnyttjar till fullo. Det går alldeles utmärkt att förvara saker hela vägen från golvet ända upp till taket med enskilda hyllplan eller platsbyggda bokhyllor. Tänk bara på att det som hamnar längst upp nog bör vara saker man inte behöver använda var dag. Titta på varje rum hemma och se hur väggytan kan användas mer för att skapa utrymme. Många blir förvånade hur mycket detta faktiskt kan hjälpa.

Förvandla ett rum till två

Med få rum i hemmet kan det vara svårt att få plats med allt man vill. Och då vi kan tycka att det ser underligt ut med ett rum som fyller funktionen av två är det oftast för att vi inte gjort det på rätt sätt. Genom att sätta upp tydliga avdelare i rummet, som skärmväggar eller bokhyllor kan man skapa en extra vägg och mycket lättare ursäkta ett kontor/sovrum eller vardagsrum/hobbyrum.

Utrymme utanför huset

Utrymme är inte bara begränsat till insidan av huset. En fantastisk lösning på bristande utrymme kan vara att bygga till något på tomten. Attefallshus har blivit väldigt populära och är något man kan bygga utan att behöva skaffa bygglov. Dessa hus finns dessutom som färdigdesignade byggsatser man kan beställa online idag. Upp till 25 kvadratmeter boyta eller förråd kan på så sätt skapas om man har utrymme på tomten.