Tips när du ska anlägga ett spabad

Spabad ger lite mer lyx till vardagen. De kan vara inomhus som en del av en liten spaavdelning eller ett utomhusbad som sänks ned i altanen. Innan du beställer hem ditt första spabad, måste du fundera på några saker. Nämligen dessa:

Rengöring

Ett spabad är bara trevligt så länge det är rent och fräscht. Det borde rengöras efter varje användning för att ta bort döda hudceller, oljor och eventuella krämer som de badande haft på huden. Det krävs alltså att du lägger lite tid på att hålla det i toppform. Du kan köpa speciella medel för spabad och för att hålla rätt pH-balans i vattnet.

Filter

Ett spabad behöver filter för att filtrerar bort smuts som kommer ned i vattnet. När du köper en viss modell står det vilket filter du ska köpa och hur ofta det behöver bytas. Du kan förlänga filtrets livslängd genom att rengöra det noggrant.

El

Spabad är elektriska och kräver fast installation. Det betyder att du behöver kontakta en elektriker som utför installationen. Det kan vara värt att ta hem elektrikern innan du beställer spabad för att diskutera bästa platsen för den. Du vill vara säker på att den går smidigt att installera när den väl är på plats.

Storlek

Fundera på hur ni ska använda spabadet. Är det bara för dig och din partner eller komma ni att bjuda över vänner? Har ni bad får ni tänka på att barnen växer upp och alla ska rymmas oavsett ålder. Bästa är att besöka en butik och provsitta i några modeller innan ni bestämmer er. Köp en storlek som passar era ändamål. Ett mindre spabad brukar gå att klämma in i alla normalstora badrum medan ett spabad där fler än två ska kunna bada, passar bättre utomhus där det får ta mer plats.