Tips för att förnya sovrummet

Alla vill vi trivas i sovrummet. Att lägga ned lite extra tid och kärlek på inredningen kan därför vara klokt. Men förr eller senare vill vi även ha förändring på ett eller annat sätt. Och att förnya sovrummet kan ibland kännas svårt utan att spendera en massa pengar. Men det finns helt klart sätt att åstadkomma detta utan att det kostar skjortan.

Byta överkastet

Att byta ut hela sängen är ett dyrt projekt. Vad du då istället kan göra är att skaffa ett nytt överkast. Skaffa du ett som täcker i stort sett hela sängen är ju överkastet det som ändå ska passa in i inredningen. Och medan det naturligtvis finns dyra och lyxiga överkast på marknaden idag kommer de i alla möjliga prisklasser.

Sätt upp nya gardiner

Gardinerna är också något som gör mycket för sovrummet. Och här har du en chans att välja något som matchar eller kompletterar sängöverkastet. Har du möjlighet att sätta upp två skenor kan det vara extra trevligt att ha både ett par tunna gardiner som blockerar insyn men fortfarande släpper igenom rikligt med ljus, plus ett par ordentliga mörkläggningsgardiner.

Ta in växter

Växter är något du inte ska glömma i sovrummet. Förutom att det är lätt att hitta en mängd vackra växter kommer de även hjälpa till att sprida behagliga dofter i rummet. Det är dock viktigt att tänka på vilka sorters växter du ställer var i rummet. Hamnar de en bra bit från fönstren måste de ju också kunna frodas i skugga eller halvskugga.

Fixa mysbelysningen

Belysningen kommer även den ha en viktig roll att spela i sovrummet. Mysbelysning är något som inget sovrum borde vara utan och det kan komma från allt från dimmer på taklampan till batteriljus eller snygga slingor. Experimentera gärna med några olika koncept och se vad som passar bäst i just ditt sovrum.