Gör det lättare att sälja villan

Bostadsmarknaden vacklar just nu, det har blivit köparens marknad men rent allmänt har bostadsmarknaden tagit en liten paus. Sedan det nya amorteringskravet blev lag har färre råd att köpa hus i många av de större städerna. Att amortera 2% av ett huslån på 4,5 miljoner kronor innebär en månadskostnad som ökat från 0 kronor till 7 500 kronor. Om du själv står i kast med att sälja villan behöver du ta till alla knep du kan för att påskynda och lyckas genomföra en försäljning.

Visningsstäd

Inför en visning kommer mäklaren be dig att plocka bort alla personliga föremål såsom extrema konstverk, foton på familjen och hålla stilen allmänt minimalistisk. Och när du har mindre saker i rummen , syns dammet desto mer. Fundera på att boka in en firma som kan städa genom hela huset. Ett toppfräscht, rent hus lockar fler att buda.

Styling

Det första intrycket intressenter får är när de ser bilderna på Hemnet eller på mäklarsajten. God styling och en bra fotograf kan ge huset spridning, har du turen att bo i ett unikt hem kan det till och med dyka upp i nyhetstidningar och då kommer besökarna att flockas!Tänk på hur du ska styla hemmet inför fotograferingen. Fotografen (eller mäklaren som ofta ta bilderna själv) kan själv ha flera bra idéer för stylingen. Annars kostar en konsultation bara några tusenlappar och kan vara välinvesterade pengar om du själv känner att inredningen är lite tråkig eller oinspirerande.

Sprid nyheten

Om du ska sälja huset vill du att så många som möjligt får veta att huset är till salu. Även du som bor i en mindre by eller stad kan få oväntat intresse om du sprider länken till annonsen utanför ditt område. Rätt som det är kommer en person från Tyskland och vill köpa huset eller någon blir förälskad i villan och bryr sig inte om var i landet det står, bara de får bli de nya ägarna.